Nechcete s sebou na trek tahat těžké konzervy a přitom si cestou rádi pochutnáte na dobrém jídle, pak je pro vás jídlo Travellunch ta pravá volba. Příprava je rychlá a velmi jednoduchá. Jídlo zalijeme vroucí vodou, promícháme, pytlík uzavřeme a necháme 10–15 minut odstát.
Jednotlivá porce včetně balení váží 145 g a dvojitá porce 280 g. Hmotnost jedné porce bez obalu je 125 g a dvojité porce 250 g.
Hlavní výhody jídel Travellunch
- nízká hmotnost
- velká úspora místa v batohu
- výborná chuť
- kvalitní suroviny
- neobsahuje konzervanty
- není třeba uschovávat v ledničce
- vaří se v obalu, není potřeba dalšího nádobí
- krátký čas přípravy
Nutriční informace
Složení
Rýže 59%, hrášek, cibulka 5%, palmový tuk, rajče vločky, krevety 3%,
Maltodextrin, kuřecí maso 3%, červený pepř, sůl, cukr, aroma, kvasnice, koření, citron prášek, barva: karoten. Neobsahuje lepek. Obsahuje mléčné produkty. Alergeny: mléko, ryba, korýši, stopy měkkýšů, vajec a celeru.
Příprava
- Otevřete obal a nalijte do něj 400 ml vroucí vody.
- Důkladně promíchejte a obal zavřete.
- Počktejte cca 10 min a jídlo je hotové.
- Pokrm je možné konzumovat přímo z pytlíku nebo dle potřeby servírovat na talíř či do jídelní misky.
Vymrazování - Jak to funguje?
Čerstvé nebo uvařené potraviny se bleskově zmrazí a umístí do vzduchotěsné místnosti. Přibližně 90% vody z potravin je odvedeno odpařováním ledu v teplotách pod -50°C. Vymrazené potraviny se následně uloží do vlhko a vzduchotěsných obalů, aby se zajistila jejich čerstvost do doby otevření. Po opětovném přidání vody (rehydrataci) potraviny získají původní čerstvou chuť, vůni, tvar i vzhled.
Jaké jsou výhody vymrazovaných potravin?
- Vzhled – lyofilizované (vymrazované) potraviny si zachovávají svůj původní tvar a strukturu narozdíl od potravin sušených na vzduchu, které se zmenšují a scvrkávají v důsledku vysoké teploty zpracování. Stačí přidat vodu a během několika minut potraviny vrátíte do jejich původní podoby.
- Chuť - chutnají stejně dobře jako čerstvé. Vymrazování odstraní vodu, ne chuť. Takže lyofilizované potraviny si uchovají prakticky všechny své chutě, vitamíny a nutriční obsah.
- Hmotnost - váží méně než čerstvé. Vymrazováním se potraviny zbaví 98% vody. Tím se výrazně sníží hmotnost, což usnadňuje manipulaci a snižuje náklady na dopravu. Rychle se však mohou rehydratovat zpět do své původní hmotnosti.
- Dlouhá trvanlivost -lze skladovat po několik měsíců či let při pokojové teplotě bez jakéhokoliv poškození nebo znehodnocení.
- Nízké náklady na skladování - protože mohou být uloženy v pokojové teplotě, nevyžadují nákladné studené nebo chlazené skladovací prostory, takže je uskladnění mnohem levnější.
O výrobci
Firma SIMPERT REITER gmbh z Německa byla založena už v roce 1928. Jejich jídla byla mnohokrát oceněna za kvalitu a jsou vyráběna v moderním potravinářském provozu. Díky použití speciální technologie při výrobě, tyto jídla neztrácejí nic na své chuti ani nutričních hodnotách a jsou plnohodnotným jídlem, které vás na vašich cestách plně zasytí a dodají potřebnou energii. Tento výrobce nabízí přes 60 různých jídel, od snídaně, přes polévky, hlavní chody až k dezertům, takže není problém poskládat celodenní menu.
Principy dodržované při výrobě
- bakteriologická kontrola vstupních surovin a hotových výrobků
- používání pouze vysokohodnotných surovin a obalových materiálů
- dobrovolná kontrola státně zkoušeným potravinářským chemikem
- registrace a povolení EU jako provoz zpracovávající maso. Spojené z přísnými hygienickými požadavky
- extrémně lehké obaly (prázdný sáček váží cca 10 g). Obal lze lehce zlikvidovat
- vyrobit vymrazovanou/dehydrovanou stravu bez konzervačních přísad
- vyrobit vymrazovanou/dehydrovanou stravu, která dodá tělu vše co potřebuje i při nejvyšším zatížení