Příprava jogurtového dezertu je velmi jednoduchá. Stačí
přilít 100-125 ml studené vody a nechte krátce odstát. Pak už na vás bude
čekat kvalitní a chutné jídlo, které je určené k okamžité konzumaci. Právě
díky rychlé přípravě a nízké hmotnosti si budete rádi brát na vaše cesty
dehydrované jídlo a ověřeného německého výrobce Travellunch.
Hlavní výhody jídel Travellunch
- nízká hmotnost
- velká úspora místa v batohu
- výborná chuť
- kvalitní suroviny
- neobsahuje konzervanty
- není třeba uschovávat v ledničce
- vaří se v obalu, není potřeba dalšího nádobí
- krátký čas přípravy
Nutriční informace
|
100 g |
Energetická hodnota |
1780 kJ |
Tuky |
9,6 g |
Sacharidy |
75 g |
Bílkoviny |
9 g |
Složení
Cukr, odstředěné mléko, jogurt prášek 14 % , glukózový sirup, mléčný cukr,
palmový olej, modifikovaný škrob, lesní plody 3,3 % (borůvky, černý rybíz),
želatina, emulgátor mono- a diglyceridy mastných kyselin, hydrogenovaný
kokosový olej, sušené odstředěné mléko, aroma (obsahuje mléko), zahušťovadlo
xanthanová a guarová guma a karagenan, citrónová kyselina mléčná a kyselina
citrónová, potravinářské barvivo řepa prášek, koření,
Dextróza, mléčná
bílkovina, regulátor kyselosti didraselný
Alergeny: Mléko.
Příprava
- Otevřete obal a nalijte do něj 100 ml studené vody.
- Důkladně promíchejte a obal zavřete.
- Počktejte cca 10 min a jídlo je hotové.
- Pokrm je možné konzumovat přímo z pytlíku nebo dle potřeby servírovat
na talíř či do jídelní misky.
Vymrazování - Jak to funguje?
Čerstvé nebo uvařené potraviny se bleskově zmrazí a umístí do
vzduchotěsné místnosti. Přibližně 90% vody z potravin je odvedeno
odpařováním ledu v teplotách pod -50°C. Vymrazené potraviny se následně
uloží do vlhko a vzduchotěsných obalů, aby se zajistila jejich čerstvost
do doby otevření. Po opětovném přidání vody (rehydrataci) potraviny
získají původní čerstvou chuť, vůni, tvar i vzhled.
Jaké jsou výhody vymrazovaných potravin?
- Vzhled – lyofilizované (vymrazované) potraviny si zachovávají svůj
původní tvar a strukturu narozdíl od potravin sušených na vzduchu, které
se zmenšují a scvrkávají v důsledku vysoké teploty zpracování. Stačí
přidat vodu a během několika minut potraviny vrátíte do jejich původní
podoby.
- Chuť - chutnají stejně dobře jako čerstvé. Vymrazování odstraní vodu,
ne chuť. Takže lyofilizované potraviny si uchovají prakticky všechny své
chutě, vitamíny a nutriční obsah.
- Hmotnost - váží méně než čerstvé. Vymrazováním se potraviny zbaví 98%
vody. Tím se výrazně sníží hmotnost, což usnadňuje manipulaci a snižuje
náklady na dopravu. Rychle se však mohou rehydratovat zpět do své
původní hmotnosti.
- Dlouhá trvanlivost -lze skladovat po několik měsíců či let při
pokojové teplotě bez jakéhokoliv poškození nebo znehodnocení.
- Nízké náklady na skladování - protože mohou být uloženy v pokojové
teplotě, nevyžadují nákladné studené nebo chlazené skladovací prostory,
takže je uskladnění mnohem levnější.
O výrobci
Firma SIMPERT REITER gmbh z Německa byla založena už v roce 1928. Jejich
jídla byla mnohokrát oceněna za kvalitu a jsou vyráběna v moderním
potravinářském provozu. Díky použití speciální technologie při výrobě,
tyto jídla neztrácejí nic na své chuti ani nutričních hodnotách a jsou
plnohodnotným jídlem, které vás na vašich cestách plně zasytí a dodají
potřebnou energii. Tento výrobce nabízí přes 60 různých jídel, od snídaně,
přes polévky, hlavní chody až k dezertům, takže není problém poskládat
celodenní menu.
Principy dodržované při výrobě
- bakteriologická kontrola vstupních surovin a hotových výrobků
- používání pouze vysokohodnotných surovin a obalových materiálů
- dobrovolná kontrola státně zkoušeným potravinářským chemikem
- registrace a povolení EU jako provoz zpracovávající maso. Spojené z
přísnými hygienickými požadavky
- extrémně lehké obaly (prázdný sáček váží cca 10 g). Obal lze lehce
zlikvidovat
- vyrobit vymrazovanou/dehydrovanou stravu bez konzervačních přísad
- vyrobit vymrazovanou/dehydrovanou stravu, která dodá tělu vše co
potřebuje i při nejvyšším zatížení