Tento produkt už je za svým sportovním vrcholem. Podívej se do nabídky a vyber si nový produkt, který garantuje, že lépe odpovídá současným požadavkům sportovců.
Objednací číslo: FNAT121
Tento produkt už nemáme v nabídce
NATU horká čokoláda je směs k přípravě té nejčokoládovější horké čokolády. Obsahuje pouze čistou 70% čokoládu, která je vyrobena z BIO kakaových bobů ze Střední Ameriky a BIO třtinové šťávy. Výsledkem je bohatá a plná chuť. Naše horká čokoláda neobsahuje rafinovaný cukr ani laktózu.
Čoko milovníci zbystřete, máme pro vás recept, jak si zlepšit náladu v chladném a sychravém počasí. Připravte si čokoládu tak, jak ji zbožňovali staří Mayové. Tekutou, krémovou a opravdovou. NATU horká čokoláda je vyrobena pouze ze dvou ingrediencí - z výběrových kakaových bobů a z přírodní třtinové šťávy v BIO kvalitě. Nic víc. Žádné náhražky ani ztužené Tuky a umělá aromata. Vy´sledkem je krémová konzistence, opojná vůně a bohatá naplňující chuť.
Šetrně zpracovaná čokoláda je superpotravina, která vám dodá energii a obsahuje řadu vy´živově hodnotny´ch látek. Zahřeje vás na těle i na duši a jako bonus uspokojí vaše chutě na sladké.
Kakaové boby pocházejí ze dvou lokalit - z Dominikánské republiky a z Nikaragui. V Dominikánské republice se kakaovníky pěstují na 150 tisících hektarech. Kvalita tamní produkce je považována za jednu z nejlepších na světě.
Body výhod
Víte, jak vypadá sklizeň kakaových bobů?
Kakaové boby se sklízejí ze stálezelených stromů kakaovníků pravých (Theobroma cacao). Jejich domovinou je Jižní Amerika, ale dnes se kakaovníky pěstují také v Tanzánii, Brazílii či ve Vietnamu. Dorůstají do výšky 5-8 metrů, mají velké a dlouhé listy a kvetou růžovobílými květy. Ty se proměňují v plody - žluté bobule se semeny (kakaovými boby). Sklizeň plodů není nijak snadná. Stejně jako cesta od ní ke kakau nebo dokonce k čokoládě. Kakaové lusky se sklízejí průběžně po celý rok, ale hlavní sklizně jsou dvě: v únoru a pak v období září až říjen. Zralé lusky se odřezávají ze stromu nástrojem, který připomíná dlouhý oštěp. Na zemi se pak elegantně otevírají mačetou. Boby ve šťavnaté dužině přezdívané "babě" se ručně vyberou a shromáždí do beden. Prázdné slupky kakaových lusků se ponechávají pod stromy jako hnojivo a také jako lákadlo pro hmyz, který pak nenapadá ještě visící plody.
Příprava:
TIP
Čokoládový prášek můžete přidat do různých dezertů, smoothie, kaše nebo posypat na zmrzlinu.
100 g | |
---|---|
Energetická hodnota | 2415 kJ / 588 kcal |
Tuky | 41 g |
- z toho Nasycené mastné kyseliny | 26 g |
Sacharidy | 46 g |
- z toho cukry | 33,5 g |
Vláknina | 16 g |
Bílkoviny | 8,6 g |
Sůl | 0,08 g |
Výrobce: Natu s.r.o., Žatecká 41/4, 110 00 Praha 1, Česká republika
Forma | potravina |
---|---|
Hmotnost | 125 g |
Speciální požadavky | BIO / Organic |